Bitcoin-opties op Europese schaal zijn nu beschikbaar op Binance.

De toonaangevende crypto-uitwisseling, Binance, heeft zojuist Vanilla Bitcoin Options in Europese stijl gelanceerd.
De uitwisseling voerde al tests uit na het verzamelen van ideeën en gedachten van het publiek.
De contracten worden afgewikkeld in USDT, en aangezien het om Europese contracten gaat, kan dit alleen op een vooraf bepaalde datum gebeuren.

De Bitcoin-prijs heeft onlangs een nieuwe ATH bereikt van $28.288, waardoor Bitcoin de grootste en populairder is dan ooit. De toonaangevende cryptobeurs, Binance, reageerde met een beweging die nog meer interesse zal wekken voor de Bitcoin-handel door de lancering van Vanilla Bitcoin-opties in Europese stijl, waarbij ze aankondigden dat ze moeten worden afgerekend op de dag dat de contracten aflopen.

Reeds uitgevoerde Binance-tests
De nieuwe contracten van Binance worden gewaardeerd en afgewikkeld in de toonaangevende stalmolen, Tether (USDT). Met deze contracten wil de beurs institutionele beleggers aantrekken die misschien niet bereid zijn om Bitcoin te bezitten, maar wel kunnen profiteren van de recente prijsrally van de munt.

Binance heeft in november van dit jaar al een testnetproef met het nieuwe product gehouden. Daarvoor heeft de beurs tijd besteed aan het verzamelen van de gedachten van het publiek over het nieuwe product, met betrekking tot zaken als margehandel en risicobeheersing.

De CEO van de beurs, Changpeng Zhao, sprak over de lancering van het nieuwe product, waarbij hij opmerkte dat er momenteel een grote behoefte is aan dergelijke innovatieve producten. De prijs van Bitcoin is sinds oktober van dit jaar verdrievoudigd en er is een groot potentieel voor veel mensen om dit in hun voordeel te gebruiken en te verdienen. Helaas zijn veel van die mensen en instellingen niet geïnteresseerd in het vasthouden van de munten. Met de beschikbare Bitcoin-opties hoeven ze dat niet te doen.

Wat zijn Bitcoin-opties op Europese schaal?

Opties zelf zijn derivatencontracten, die meestal gebruikt worden in de traditionele financiële wereld. Ze stellen handelaren in staat om zich in te dekken tegen grote prijsschommelingen en geld te verdienen, zelfs als de prijzen dalen.

Dit is perfect voor het cryptocurrencyveld, waar de prijzen de neiging hebben om nogal sterk op en neer te gaan, als gevolg van grote volatiliteit. Handelaren kunnen kiezen voor callopties als ze de onderliggende waarde willen kopen (in dit geval Bitcoin), of voor putopties als ze het recht willen hebben om te verkopen. Opties geven hen het recht, maar niet de verplichting, om beide te doen, afhankelijk van het type contract.

Nu kunnen opties in Europese stijl worden uitgevoerd op de vooraf bepaalde datum. Intussen betekent „Vanilla“ dat de contracten zeer basaal en eenvoudig zijn. Opties in Europese stijl verschillen van opties in Amerikaanse stijl omdat Amerikaanse opties ook vóór de vooraf bepaalde datum kunnen worden uitgevoerd. Binance biedt deze opties al aan, en nu is ook de andere soort toegevoegd.